Quantcast
Channel: Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...
Viewing all 47135 articles
Browse latest View live

Abu Garcia Svartzonker signature 2018

$
0
0
Såg att dessa funnits någon månad hos fiskeutrustning-online.se och undra om någon hunnit prova?
Nytt verkar vara helkorkhandtag, Fuji rullfäste och ringar. Själv tycker jag mycket om den gamla 8’6 40-140 men har ofta stört mig på just rullfästet som efter en heldag kan lämna lite skavsår i handen, men nu verkar det vara ett fäste från Fuji med lite blottad klinga. Ser trevligt ut, och är aktionen liknande som förra så kan det bli en ny favorit

http://www.eu.purefishing.com/blogs/...ghlights-2018/

https://www.fiskeutrustning-online.s...on-17006p.html

Binda E12 tips för nybörjaren.

$
0
0
E12, kan ju verka enkel att binda när man kikar på den. Men för den ovane bindaren finns det en grej som kan vara litet knepig att förstå hur man får till? Och det är nämligen vingens "hustak form".

Man gör som följer:

Placera de 2st Gräsand hona dunen uppe på varandra efter att noga ha tagit bort de luddiga fjäderfanen / stråna längst ned på skaftet.

Klipp dessutom bort den värsta böjen på de nakna fjäder skaften.

Lägg sedan fjädrarna uppe på kroken, så att ca 1 1/2 - 2 cm sticker ut bakom kroken och linda 3 - 4 ganska lösa varv tråd över fjäderskaften.

Knip lätt om fjädrarna med tummen och pekfingret, ungefär på mitten. Detta gör man för att styra upp fjädrarna inför nästa moment.

Dra nu sakta i de nakna fjäderskaften med den andra handens fingrar tills att vingen blir lätt kupad ( Hustak formen ) och att den bakre delen av vingen sticker ut ca. en halv cm bakom krok böjen.

Nu kan du dra åt bindtråden och förankra vingen med några extra varv tråd.

Ett annat tips är att när du köper en påse sådana Gräsand hona dun är att ta dig tid att sortera bort de som är dåliga. Och att ta bort det mjuka, luddiga stråna på resten av fjädrarna. På så vis, så vet du att du bara har ok. fjädrar i påsen och slipper att hålla på att rensa fjädrarna när du väl sitter och binder.

Hej! Det är vi som är Skitfiske.

$
0
0
Hej fiskesnackers!

Som titeln lyder: Det är vi som är Skitfiske.

Vi älskar att fiska och vi älskar att producera fiskefilmer.

Året 2018 kommer bli ett intressant Skitfiske-år då vi alltid är ute och fiskar/filmar varje måndag, vilket innebär att vi får rätt mycket tid på sjön för både fiske och filmning.

Tycker ni också om fiskefilmer så får jättegärna titta in på våran kanal!

Här kan ni tex spana in när Erick drar sin första 10kilos gädda
https://youtu.be/ylMer8EJjAI

Eller varför inte spana in senaste klippet när vi drar fina rödingar och när vår kamerautrustning åker i sjön?
https://youtu.be/1VEhpWRpzqE

Skitfiske på er!

Ut och fiska

Toppögla Avid X

$
0
0
Tjena! Någon som vet vart man kan få tag på ny toppögla till St croix Avid X? Har rotat runt överallt utan resultat, söders, Lundgren, Mojoboats m.m.

Mvh
Patrik

[Köpes] Savagear Butch 21cm

$
0
0
Köper gärna eller byter till mig Butch i stora storleken, 21cm
Helst i gamla färgen 24 Orfe men andra färger kan också vara intressanta!

Klicka på bilden för en större version

Namn:	Butch_24 Orfe.jpg
Visningar:	3
Storlek:	51,7 KB
Id:	98643
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	Butch_24 Orfe.jpg
Visningar:	-
Storlek:	51,7 KB
Id:	98643  

[Fiskesnack] Säljes: Ram C-bas, Byglar till Lowrance 7 tummare

Toppknutet metspö utan toppögla

$
0
0
Hej alla
Fick hem ett metspö i kolfiber.
Fast nu är det något jag inte sett tidigare........spöt har ingen toppögla.
Spöt har en tråd i toppen bara ????
Gissar man själv ska knuta fast en ögla med tråden.
Ni metare har ni koll hur man SKA göra ?

//Urban

Vill du bli medlem i österåkers sportfiskeklubb?

$
0
0
VILL DU BLI MEDLEM I ÖSTERÅKERS SPORTFISKEKLUBB?

Fr.o.m. hösten 2017 köps medlemskap i Österåkers Sportfiske via IFiske.se eller IFiske-appen. Medlemskapet gäller i 365 dagar från den dag det har köpts. Information om priser och olika typer av medlemsskap hittar man på IFiske.se eller i IFiske-appen.

Medlemskap i Österåkers Sportfiskeklubb ger en rad förmåner, bl.a. fritt handredskapsfiske i Åkers Kanal, Trastsjön o Södersjön, möjlighet att fiska ädelfisk i Drängsjön till reducerat pris, tillgång till medlemsbåtar i våra skärgårdsvatten, möjlighet att delta i klubbaktiviteter och fisketävlingar mm. För mer information se klubbens hemsida: www.osfk.org.

//Joakim Jonsson, Ordf ÖSFK

[Köpes] wobbler

$
0
0
är på jakt efter wobbler begagnade att köpa eller nya till bra pris. typ strike pro speedkiller liknande såna med rundad sked även på jakt efter löjskallar vk typ

Färgmatchning gällande spö och rulle

$
0
0
Hej fiskesnackers!

Jag har en Shimano Antares DC (multirulle) som jag vill matcha fint med ett spö. Rullen är helt silverkromad och jag har tänkt mig ett spö till abborrefisket.

Har ni några tips på vilka färger på spön som skulle passa bra ihop med en silverkromad rulle?

Skitfiske på er

[Fiskesnack] Westin jigg

$
0
0
helt nytt pris 200 krKlicka på bilden för en större version

Namn:	27072633_1778773578813778_2322059257935905822_n.jpg
Visningar:	31
Storlek:	34,3 KB
Id:	98644
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	27072633_1778773578813778_2322059257935905822_n.jpg
Visningar:	-
Storlek:	34,3 KB
Id:	98644  

Regeländringar i Storfiskregistret 2018

$
0
0


Foto: Storfiskregistret
Som vanligt presenterar Sportfiskarna eventuella regeländringar och tillägg till befintliga regler för storfiskregistrering i början av varje år.
Den årliga novemberdebatten brukar betyda diskussion och ett antal förslag till förändringar. Alla dessa, samt övriga inkomna idéer och synpunkter, granskas och diskuteras.
Grundprincipen är att ändra så lite som möjligt, så att vi får ett regelverk som är någorlunda enkelt att ha koll på. Med ett konsekvent förfarande när det gäller sparade uppgifter får vi också bättre statistisk fakta. Viktgränser på olika arter diskuteras ibland flitigt. Om det inte föreligger särskilda skäl, vill vi exempelvis lämna viktgränserna oförändrade. Men, några nyheter blir det i Storfiskregistreringen.
Inga nya viktgränser
2018 ändras inga viktgränser. Någon speciell längdregistrering införs inte heller. Viktangivelsen är fortsättningsvis en obligatorisk uppgift och också den parameter som ger ett svenskt rekord. Undantagen är hälleflundra och håkäring eftersom dessa fiskar är så stora och tunga, att det är skonsammast att bara mäta dem vid båtsidan.
Håkäring får ej lyftas ombord
Ett tillägg som ytterligare ska skona håkäringen görs i reglerna:
Fångad håkäring får inte lyftas ombord på båten, utan ska mätas och fotograferas i vattnet, intill båtens sida.
Ingen elrulle
På förekommen anledning skärper vi formuleringen för själva fångstförfarandet.
"För att en fisk ska godkännas ska den under hela fajten ha vevats upp för hand. Fångsten får exempelvis inte vinschas upp med hjälp av en elrulle. Undantag görs för dokumenterade funktionshinder."
Artidentitet
Vissa arter som kan vara svåra att helt säkert artbestämma vållar en del huvudbry. Vi har i dagsläget ingen möjlighet att använda exempelvis DNA-analys för att artbestämma enskilda storfiskar. Vi ber åter, vänligt, men bestämt, om att bifoga goda bilder, helst med skarpa detaljbilder av fenor, fjäll och fisken i sin helhet. Idag har de flesta mobiltelefoner en kamera av hög teknisk kvalitet.
Alltför undermåliga bilder är överlag något som kan göra att en anmäld fisk underkänns.
Video som vittne
Som ett led i den tekniska utvecklingen kommer vi att granska rekordtunga fiskar även där vittne saknas. Filmupptagning och/eller livestreaming av fångst och vägning kan ersätta det obligatoriska vittnet – något vi vet att många som fiskar ensamma uppskattar. Ett försök med detta gjordes redan under 2017, då en kanadaröding blev nytt rekord efter att fångstmannen fångat en fisk och filmat alla de viktiga sekvenserna.
Nålen för fem arter försvinner
Storfisknålar har tidigare delats ut för jämna tiotal (upp till i dagsläget 70) arter, samt för fem arter. Nålen för fem arter försvinner från och med 2018. Den som fångar sina första tio arter över storfiskgräns får som vanligt en guldnål.
Kom ihåg att anmäla dina storfiskar i tid (inom en månad efter fångsten), att ta fina foton och att fylla i alla uppgifter som krävs. Ha ett fint storfiskeår.
/Nicka Hellenberg, Sportfiskarnas storfiskregistrerare
Read more


Läs mer på hemsidan

gratis spö :)

Ambassadeur Revo Toro Beast 61

$
0
0
Hej på er!

Vad har ni för erfarenheter av denna rulle? Hur är det att kasta med den, hur stabil är den, nackdelar och fördelar?

Kan nån av er skriva ner nån kort redovisning av hur är det att fiska med den?! Tack!

Jag funderar på den lågväxlad alltså 4,9:1. Jag är ingen fan av högre invevningsfart.

Tack!

12' Dace med 30lbs Minn Kota

$
0
0
Köpte mig en Dace Pro Angler för ett tag sedan och är sjuk nöjd med denna men har nu fått för mig att motorisera denna, Valet blev en Minn Kota 30 pund pga av den långa drifttiden du kan få ut av ett 75Ah batteri. Jag har kortat riggen ca 15cm m.m. Min fråga är: Var tplacerar man batteriet på 20kg (väger själv 96kg) och har med sig tält, sovsäck och dyl.
Någon som har lite tips om detta
MVH
Janne E

Ska du lyckas i Februari ....

$
0
0
Jag har i månadsskiftet gått runt Svarte göl och lagt lite majs och pellets på lite olika ställen, ställen var jag tror och ibland vet att karpen kommer in nära land.

Samtidigt med detta har jag gjord likadant i en mindre damm, som ska hålla lite spännande saker i form av Guldid och diverse Hybrider och kanske en och annan karp.

Dammen har förbindelse med en annan damm, var jag har fått karp för några år sedan. Sen har jag upptäckt att den nämnde dammen har förbindelse med Svarte göl och går även genom dammen vid Scoutstugan.
Flötmete, enkelt och effektivt.
Fisket har givit mig två karpar från gölen och resultatet från den mindre dammen kommer nästa gång jag bloggar. Alla har inte tiden, men kanske suget efter en karp eller två och har kanske ett vatten i närheten, var man kan prova.

Alla kan eller kanske inte vill dra ut med hela utrustningen och tiden finns kanske inte, det finns en lösning för er och det är att ni besöker vattnet och försöker lokalisera fisken om det går. Går det inte så får ni mäska på ställen ni tror på och hålla lite koll på vad som sker.

Det kanske finns fåglar i dina vatten som folket mata och då är mitt tips att du håller ett öga på vilken plats som får mest bröd och att du börjar din sökning efter karp där och utgår ifrån den platsen.
Allt bröd som slängs till Änderna äts inte upp av fåglarna.
För min egen del ligger det bra till, jag har nära till gölen och fisken får föda i form av bröd och det sker i otroliga mängder upp till 20 - 30 gånger om dagen och det sker året runt!

Mycket tar gölens fågelbestånd, men de kan inte äta allt som slängs till dem och mycket bröd sjunker ner på den respektive platsen och karpen tar för sig när lugnet har lagt sig.
Mitt flötestackel för karp året runt.
Mitt flöte den senaste tiden har varit ett kort Waglerflöte som klarar 3 BB-hagel och mitt napphagel är ett SSG, som är för tungt och när fisken tar mitt bete och rättar upp sig lyfter den detta hagel och flötet lägger sig.
Perfekt lodad djup, 1 cm av flötet syns.
Jag lodar genom att använda mitt SSG-hagel, jag ställer in allt så flötet visar 1 cm av toppen i ytan och sen drar jag upp haglet 5 -7 cm och därefter flötet och kollar en extra gång innan jag monterar mitt bete och börjar fiska.
Början på ett lyftnapp, därefter lägger flötet sig och du krokar.
Denna gamla och berömda metoden är väldigt effektiv för både Karp, Sutare och Braxen , samt andra bottenlevande fiskar, större Mört till exempel och metoden lämpar sig för en lång rad av beten.

Man får alltid lite små dipp och lyft i flötet när fisken är på plats, det kan även bli lite skakningar i flötet, men detta är inga napp. Det rätta nappet är att flötet resa sig och lägger sig och det är då du ska sätta kroken och den sitter där.
Beten som bröd, majs, maggots och mask fungerar bra.
Dem nämnda beten fungerar hela året runt, men synliga beten som majs och det vita inkråmet från bröd är riktigt bra och likaså livliga Lövmaskar och ett knippe med levande maggots.

Mäska lite och ofta när fisken är på platsen, det skrämmer inte fisken och det gör inte heller flötet eller metoden om man jämför med ett fiske med blysänke som dundrar i bottnen.
Här en spegel från en liten damm, den tog ett knippe Lövmaskar.
Kolla efter rörelser och bubblor och andra tecken på fisk när du fiskar eller går runt och kollar dina platser med utlagt mäsk.

Det är så lite som ska till för att en karp ska visa sin närvaro, ett par stigande bubblor, ett vasstrå som skakar eller lite färgad vatten, spana efter detta!
Mäska och fiska i närheten av vass och gammal växtlighet.
All växtlighet alstrar värme, så även mitt i vintern, det rör sig kanske om 0,1 grads skillnad och det kan räcka för att fisken ska trivas lite extra just här och du bör mäska och fiska i närheten av vass eller annan gammal växtlighet.

Du kanske vet vart det fanns näckrosor under sommaren, dessa ruttnar ner, men avger ändå lite värme och där finns alltid lite naturlig föda kvar bland rötterna mm.
Livliga Lövmaskar kan inte karpen motstå, serverad rätt.
Jag vet inte hur många karpar jag har fått på mask, det började redan 1882 och sedan dess har det blivit många och livliga lövmaskar är ett bra extremt bra bete, likaså maggots.

Jag vet att Jens Hermansson en gång skulle loda djupet i Rismåla och flötet ställde sig aldrig, en karp gick bara rakt fram och sög i sig hela maskknippet och gjorde Jens en aningen lyckligare.
Ny kyla är på väg och kanske blir det en paus igen?
Give it a try om du är sugen på något roligt och spännande vid denna årstid. Lite pellets, lite uppblött bröd, lite majskorn och lite maggots om du har och sen är det bara att lägga ut lite här och där och sen fiskar du av alla platser och jag lovar att du kommer att få ditt lyft i flötet.

Testa, det kostar dig inget, lite frisk luft skadar inte. Passa på om du kan, i mina trakter är vintern på väg tillbaka och snart sitter man inspärrad igen och längtar ut. Skitfiske på er! Snart kommer historien från dammen som gav, hör och häpna, 4 karpar och en vann dragkampen!


Läs mer på bloggen

[Fiskesnack] GT beten

$
0
0
Säljer dessa oxå har så många själv 25 cm 90 gr
600:- annars 100 :-/st
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	82CF2AAB-C4C6-4C74-A833-2EE1D8179ED3.jpg
Visningar:	-
Storlek:	1,00 MB
Id:	98654  

[Köpes] St croix haspel

$
0
0
Söker ett st croix haspelspö lämpligt för spinnerbait fiske.

Hangin’ with… Johan Sundin – Lovely Lures

$
0
0
När jag går utanför dörren biter kylan tag i kinderna. Det är -11 grader och disigt i luften. Frosten har bitit sig fast på varenda tillgänglig yta på träden, som blir otroligt vackra i den låga vintersolen. Jag stegar till bilen för att åka och träffa Johan ”Lovely Lures” Sundin. På vägen dit visar sig Stockholm från sin vackraste sida det blir en njutningsfull timme i bilen.
Jag har träffat Johan Sundin tidigare, det var på Sportfiskemässan i Jönköping. Han hade då tillverkat ett fantastiskt bete åt mig, som numera ingår min gitarrserie av beten. Då snackade vi kort om att jag gärna ville träffa honom och prata mer om beten, så här kommer äntligen det underbara snacket i vår serie Hangin´With!
Idag skall vi prata med betesbyggaren Johan Sundin, konstnären bakom Loverly Lures

-Vi kommer få reda på vilken betesbyggare han ser upp till själv!
-Vilka Johans favoritvatten är
-Varför man inte ska börja bygga beten!!!
-Utmaningarna med Abalone som material
Ungefär en timme hemifrån är jag framme och parkerar bilen och pulsar genom snön. Jag hinner inte komma fram till dörren innan Johan dyker upp och välkomnar mig. Vi småsnackar lite kort för att sedan gå in i snickerboa. Det är inte vilken snickerboa som helst, någonstans i huvudet poppar Astrid Lindgrens berättelser om Emil i Lönneberga upp i huvudet och jag kan nästan höra när Emils pappa Anton ropar.. Emil!!
Enligt min och mångas mening så är Johan en av Sveriges absolut bästa betesbyggare och en fantastiskt duktig gäddfiskare. Johans beten är fantastiskt snygga och fiskar otroligt bra. Som vi alla känner till så behöver man tillfredsställa både fiskarens och gäddans lystmäte när det kommer till beten och det gör Lovely Lures beten med råge.
Snickarboa -Johans verkstad är liten till ytan men är å andra sidan perfekt planerad och strukturerad, allt har sin plats och varje arbetsmoment har en egen yta.*Innan vi kommer in på själva betesbyggande så skall vi presentera Johan lite närmare.

Johan Sundin är född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Fiskeintresset kom redan i unga år, någonstans under 80-talet. Som liten mört hängde han en del hos mormor och i närheten fanns det fiskevatten. Det fanns inte så mycket att göra på dagarna så man fick sysselsätta sig med fiske helt enkelt.. och mycket fiske vart det och Johan var ute dagarna i ända. Det var där det startade.
Johan berätta, vad fiskar du helst?

– Jag fiskar enbart efter Gädda och Muskie.
Varför endast gädda?

– Det är den svåraste fisken i skärgårdsmiljö. En fascinerande fisk och så är den otroligt vacker också. Vackrast kanske de är i Dalälven. Dalälvsgäddorna brukar ha en fantastisk färgteckning.
Du har haft riktat fiske på gädda i många år, största fisken?

– Den största fisken jag har fått vägde in på 17,2 kilo.
Lite kuriosa för dig som läsare. Under 2015 drog Johan upp fler än 1300 gäddor (slutade räkna där) varav* 10 st över 10 kg (med en topp på 13,2kg) och 57 st över metern. Johan är en gäddfiskare av rang.
Bästa fiskevatten och du får välja var som helst i världen?

-Då måste det bli Rügen.
Varför just Rügen?

-För där simmar de stora
Andra ställen du fiskar på?

-De senaste åren har jag fiskat på Irland, i Rügen, Sverige (Mälaren, Vättern, Skärgården och lite annat smått och gott) Försöker fiska där jag kan hitta stor fisk. Vill dock tillägga att det är roligt även då jag inte får de riktigt stora fiskarna.
Vad har du för favoritbete, om du inte får välja ngt av dina egna?

-Då blir det Svartzonkers Big McRubber Black Pearl
OM du får välja bland dina egna beten?

-Då blir det helt klart Iggy Tail. Ett otroligt mångsidigt bete, går relativt högt i vattnet.
Iggy Tail in the making. Snart redo för att lackas.-Jag fiskar mer och mer ”ytligt” än tidigare. Fungerar bra i nästan alla situationer. Är gäddan redo så stiger den upp för att ta betet. Gäller även pelagiskt fiske på stora djup. Har haft otroligt bra fiske med det betet och metoden. Under 2015 när jag tog fram betet drog jag en ca 1300 gäddor, över 400 av dem var på Iggy Tail.
-En annan viktig sak att lägga till; är att ett enskilt bete (individ) på betet inte är viktigt. Många fiskare har ibland två exakt likadana beten och fastnar av någonn outgrundlig anledning på ett av dem.
-Men i grund och botten, är betena bra gjorda så spelar det ingen roll om man tappar/ ger bort ett bete. Man tar bara fram ett nytt /det andra betet och fiskar med det. Det där med ”unika” beten är snarare en självupplevd profetia än något annat. Det handlar om att lära sig fiska med en typ av bete mer än betet i sig.
Det här betet behöver ingen ytterligare beskrivning!På tal om beten. Låt oss prata om ditt betesbyggande och Lovely Lures, när började du bygga beten?

-Jag har faktiskt moddat beten under ganska lång tid men 2014 bestämde jag mig för att bygga beten själv. I grund och botten ville jag fånga fisk med mina egna beten. Kände att jag ville bygga beten där jag själv kan bestämma betets egenskaper, utseende mm. Så det var en hel del som jag fick lära mig för att komma igång.
Några av Johans tidiga alster. I det här stadiet uppmärksammade Johan några delar som senare har förfinats. Bland annat att runda av kanterna ytterligare på betet då “skarpa” kanter blir hårt ansatta när gäddan hugger..Vad har du för filosofi när du skapar beten, har du en filosofi?

-Det är egentligen stället eller platsen som tar fram betet. Om jag fiskar på ett ställe och märker att jag skulle behöva ngt speciellt så föds det ibland en idé. Så i grund och botten är det behovet av bete som ligger till grund för en skapelse. Det skall fånga fisk helt enkelt.
-Exempelvis; Jag kände att jag behövde ett bete som sjunker långsamt horisontellt men som samtidigt går att blya ner när man vill fiska bra på branter under hösten. Iggy Tailen var född.
En Grinder i färgen Blue Pearl Abalone. Här är stadiet innan den får några lager lack på sig.Vad använder du för material när du bygger ett bete?

-Jag använder fler typer av träslag beroende på vad jag skall bygga. Ek, ceder, Björk och Furu. Alla har olika egenskaper och passar bra till olika betestyper. Exempel: Ek till jerkarna, Björk och Furu till tailarna osv. Sen testar jag en hel del andra saker och material. Jag gillar att testa nya saker och leta upp nya grejor att testa.
-Till ögonen använder jag glas som jag sedan handmålar för att få dem som jag vill ha dem.* Det är lite pilljobb att sätta sig och måla 400st ögon. Men det är samtidigt ganska avkopplande på ngt vis. Svårt att förklara.
Vad använder du för prylar när du bygger beten?

-Epoxyn jag använder är från C&W och när det kommer till färger använder jag Createx och allt annat som går att få genom sprutan (billack, nagellack, blod mm)
-Jag skriver dessvärre inte ned mina färgrecept som jag tagit fram, så är det så att jag skall göra en färg igen måste jag gå på känsla och erfarenhet för att få till samma färger. Men det har gått bra hittills, får se om jag min metod i framtiden, inser att det skulle underlätta vid vissa tillfällen.

Färgsprutorna: Harder & Steenbeck infinity. 5 st som står redo vid varje målningstillfälle.Vissa av dina beten har ett otroligt blänk/ skimmer, hur får du till det?

-Jag använder mig av abalone (pärlemor) på en del av mina beten. Ett otroligt sprött och skört material som är svårt att arbeta i. Men jag har lyckats ta fram en teknik som gör att jag kan arbeta med det på ett bra sätt. Men det är lätt att misslyckas och då är det bara att börja om igen. Men när man lyckas blir det riktigt bra. Man får ha tålamod helt enkelt.

Ja, när du nämner det, vad är det som driver dig i ditt betesbyggande?

-I grund och botten är det att jag ger tillbaka något till fisket – utvecklingen av fisket. Samtidigt är det avkoppling att sitta och bygga, men kan också vara en flykt för att komma i från ibland.
Här limmas det ögon på en Grinder.Du som bygger synnerligen fina beten, vad är viktigast för dig när du bygger ett bete?

-Gången på betet är det absolut viktigaste. Måla dem och göra dem snygga är mest för att vi fiskare skall gilla dem och så klart köpa dem.
Färdigsågade och slipade kroppar ligger redo för att ta nästa steg i processen i skapandet av ett färdigt bete.Beten som varit på torken och är nu redo för att ta nästa stegVad för typ av beten bygger du?

-Jag bygger alla typer av beten. Hela paletten allt från hårda beten som Grinder och Iggy Tail till gummibeten. Men för stunden är det mycket fokus på träbeten.
Berätta lite kort om hur du går tillväga när du bygger

-När jag bestämt vilken modell jag skall bygga så börjar jag med att rita upp ett stort antal kroppar. Efter det sågar jag ut alla kroppar på en gång och sedan slipar jag till dem så de får sin form. Efter det så är det viktning av samtliga beten, alla beten viktas individuellt och testas i tanken för att säkerställa att de får rätt egenskaper.
-Efter det skall de spacklas, förseglas och sedan grundmålas osv. Jag gör ett moment i taget och jag ser till att göra riktigt många på samma gång i varje moment. Därefter sätter jag igång med målningen.
Inte hela betespaletten, men ett bra utbud av färgpaletten som skapas i snickerboa.Om du får chansen att utse den betesbyggare som du tycker är bäst, vem utser du då?

-Då blir det helt klart Tim Novak. Helt outstanding! Hans kreationer är helt enkelt en klass för sig.
Om du skall ge några tips till de personer som vill starta med betesbygge?

-Gör det inte! Det tar oerhört mycket tid och är jobbigt. Man kan inte spara pengar på det och man spar definitivt inte tid. Den enda anledningen är för att man vill bygga skulle vara för sin egen skull. Då kan det vara utvecklande och värt mödan. Bygga för andra –nej. Lägg tiden på att fiska istället, för det är ju egentligen det vi vill.
Några steg ur skapelseprocessen. Från enkel träbit till ett färdigt bete.Johan och jag snackar inte bara beten när vi ses. Vi snackar om allt mellan himmel och jord när det gäller fisket (och lite musik också, men det får bli en annan dag). Härliga anekdoter, roliga incidenter och stora fiskar. En sak är säker, Johan kan sitt fiske och har enormt mycket erfarenhet som han har byggt på sig under åren som sportfiskare.
Ett annat ämne som vi pratade en del om var just fiskeplatser och hur mycket tid det kan ligga bakom för att hitta några riktigt bra ställen att fiska på.
Johan berättar att han lägger mycket tid på att ”scouta” platser, upp till 3 säsonger innan han börjar fiska på det. (ex. scouta vår, höst, vår –-> aktivt fiska platsen)
Att dra mycket fisk och även stora individer har inte med tur att göra. (visst kan man ha tur också) Skall man lyckas extra bra med sitt fiske behöver man lära sig platserna, ovan och under vattnet samt habitatet där man tänkt fiska och se om det håller den typ av fiske man är ute efter.
SÅ ett tips till alla er där ute, åk inte alltid till samma platser, eller platser som alla andra åker till. Ut och leta efter nya jaktmarker, lär er era vatten och lär er nya delar av era vatten eller nya vatten för den delen.
Ut och fiska!
Här hittar du mer beten av bl a Johan Sundin och en serie gitarrbeten
https://www.fiskefuralle.se/bland-be...itarrhjaltar/*
Loverly Lures på Facebook:*https://www.facebook.com/lovelylures1/
Lovely Lures på Instagram: https://www.instagram.com/lovelylures/
Här kan du även se Johans filmer där han gjort på de olika momenten i bygget.


Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla*“FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på*Facebook,*Youtube*&*Instagram*Ds.







Inlägget Hangin’ with… Johan Sundin – Lovely Lures dök först upp på FiskeFürAlle.


Läs mer på bloggen

[Fiskesnack] Mctail v1

$
0
0
Beten i bra skick säljes. Dels tigergösen som fiskade kanon för söders i pikefight sen den klassiska blåsilver.Klicka på bilden för en större version

Namn:	50049400-7BDA-4639-92DE-8CE7815CF236.jpg
Visningar:	28
Storlek:	1,13 MB
Id:	98655
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:	50049400-7BDA-4639-92DE-8CE7815CF236.jpg
Visningar:	-
Storlek:	1,13 MB
Id:	98655  
Viewing all 47135 articles
Browse latest View live